web analytics

Wandelavontuur

Avontuurlijk wandelen in eigen land

Ook in ons land kun je avontuurlijk wandelen. Hier een aantal ideeën om je wandelingen nog uitdagender te maken, plus de leukste avontuurlijke paden.

1. Dwaal

Volg de zon, volg de rivier, je intuïtie. Volg waar je hond heendwaalt (dit bracht mij ook naar het huis van iemand waar mijn hond lang geleden had gelogeerd, heel bijzonder). Loop door een stad en ga steeds de tweede rechts en de eerste links, bijvoorbeeld. Maak je wandeling onvoorspelbaar en laat je telkens verrassen.

avontuurlijk wandelen

2. Loop een langeafstands wandeling (LAW), of een etappe

Etappes liggen vaak rond de 20 kilometer. En vaak ligt zo’n pad dichterbij dan je denkt. Zo kom ik van oorsprong uit het Noordlimburgse dorp Reuver. Toen ik googlede naar het mooiste stuk van het bekende Pieterspad, schreef iemand over het stuk tussen Belfeld en Roermond, via…Reuver!

3. Bergwandelen

De nieuwe en succesvolle Dutch Mountain Trail (met gelijknamige gids) is eigenlijk per toeval ontstaan. 

Het Dutch Mountain Film Festival kon vanwege Corona dit jaar niet doorgaan, daarom heeft de organisatie deze gids gemaakt om zo uit de kosten te komen. De Dutch Mountain Trail is 100,7 kilometer lang en is daarmee een van de zwaarste maar ook mooiste wandelingen van heel Nederland. Meer tips voor de Dutch Mountain Trail en bergwandelen in Nederland vind je hier.

4. ‘meest Avontuurlijke wandelingen’ van Bever met Staatsbosbeheer

Avontuur is ook afwisseling. Avontuur-specialist Bever en Staatsbosbeheer kozen de mooiste uitdagende routes. Je vindt de meest avontuurlijke wandelingen hier.

Avontuurlijk wandelen

5- een wandeldate

Maak eens een wandeling met iemand die je nauwelijks kent of lang niet hebt gezien. Iemand waarmee het bijvoorbeeld klikt op social media. Er is zelfs een leuke website voor singles om te wandelen met onbekenden, de Wandeldate.

Nog meer wandelen? Kijk bijvoorbeeld naar Avontuurlijke stadspaden, bezinningswandelpaden of rondwandelingen in Nederland.

 

Brigitte Ars