web analytics

Zeven ideeën voor een wilde (na)zomer 

De vakantietijd is haast voorbij, en voor je het weet zit je weer vast in je routines en de sleur van de dag. Wil je toch een stuk ‘wild woman’ (of ‘wild man’) in je blijven meedragen, ‘rewilden’? Of juist wat ongetemder en avontuurlijker leven en werken? Lees dan dit stuk met woeste ideeën om je leven net iets te verwilderen.

1 – Zoek de (Nederlandse) wildernis op

Ook Nederland kent wildernissen waar je even helemaal kunt verdwijnen in de natuur. En wist je dat er zelfs een plek in Nederland is die Wildernis heet? Hier vind je een artikel over de wildernissen van Nederland en wat je daar allemaal kunt beleven.

 

2 -Verdiep je in ‘rewilden’

We moeten de wilde kant in onszelf weer ontdekken. We zijn fysiek en mentaal gezonder als we de natuur opzoeken, blijkt uit onderzoek. En de gewoonten hanteren die we ooit hadden toen we met de natuur verbonden waren. Rewilden, dus, en hoe je dat doet dat lees je in dit artikel.

Met onder het artikel: tips van bekende re-wilders en een tip voor een reisorganisatie.

pelgrimspaden Nederland Alice goes Wild
pelgrimspaden - alice goes wild

3 – Ga Wildzwemmen

Wildzwemmen is een klein avontuur; je komt er anders uit dan dat je er ingaat. Wil je er meer over weten dan is pasverschenen boek ‘Wildzwemmen’ van Anna Deacon en Vicky Allan leuk om te lezen. Het haakt in op de steeds grotere groep mensen die het natuurwater opzoekt: van de branding in de zee, tot een rivier of een nabijgelegen meer. Een heerlijk down-to-earth boek waardoor je gaat hunkeren naar het water.

Hier lees je bovendien een verhaal over winterzwemmen.

In Londen heb je de magische Ladies Pond die verscholen ligt op de uitgestrekte Hampstead Heath, lees hier een artikel over de Ladies Pond. Enorm de moeite waard, echt een legende!

 

4- Lees ‘wilde boeken’ die jou inspireren

In dit artikel met 10 boeken met avontuurlijke vrouwen staan nogal wat titels van vrouwen die hun wilde, avontuurlijke kant hebben opgezocht. Voorbeelden zijn ‘Wild’ (Cheryl Strayed), ‘Mijn leven in de Wildernis’ (Miriam Lancewood), ‘In de lengte’ (Myra de Rooy) en ‘Fulltime Avonturier’ (Tamar Valkenier).

Een ander inspirerende boek is ‘ Een ongetemd leven’ van Glennon Doyle, die je tips geeft over hoe je dichter bij jezelf kan blijven.

En luister zeker ook even naar de Avontuurlijk Leven podcasts met Miriam Lancewood, Tim Voors en Tamar Valkenier voor wildernis-inspiratie.

Boek in de Lengte Myra de Rooy
pelgrimspaden - alice goes wild

5 – Ga dwalen – ook in je leven

Dwalen is een avontuurlijke manier van wandelen. Bekende filosofen en schrijvers dwaalden al, omdat ze zo geïnspireerd raakten. Hier lees je een artikel over dwalen. Ook in je gewone leven kun je besluiten meer te dwalen, door te zorgen voor meer serendipity: zorgen dat je meer toeval en verrassing toelaat in je leven. Hier lees je een artikel over serendipiteit

6 – wild werken

Ben jij ook ‘Born to be wild’? Wil je terug naar je eigen ritme, terug naar wie je bent en wilt zijn, en wil je werken waar je wilt? Daarvoor moet je zeker even luisteren naar de podcast met het gesprek met Alex Malone, die zelf werkt vanuit een busje.

7- Eet je Wild!

 Onlangs heb ik een wildplukcursus gedaan. Wat is dat leuk om te doen! Je kijkt voortaan altijd anders naar de berm. Ik deed mijn wildplukcursus bij Tuinvrouw Teunisbloem. Ze leert je niet alleen wat lekker is en waar je planten goed in kunt verwerken, maar ook wat de medicinale waarde is.

Hier vind je meer informatie over Tuinvrouw Teunisbloem.

 

 

Krishnamurti Alice goesWild