web analytics

Werken en leven
op het Schotse
Cliffrock Castle met
Josephine Rombouts

Dit keer weer een bijzonder inspirerende gast: bestsellerschrijver Josephine Rombouts die drie boeken schreef over haar leven op het Schotse Cliffrock Castle, waar ze zich ontwikkelde van huishoudster tot personal assistent van Her Ladyship, de kasteelvrouwe. Ze leefde er een leven als in de Britse serie Downtown Abbey en werkte zich in in de Britse mores, ­rangen en standen. Het verhaal deelt ze in drie aanstekelijke boeken over haar vijf jaar durende verblijf in de Schotse Hooglanden, samen met haar gezin. Het eerste boek beschrijft haar leven op het kasteel, het tweede gaat de diepgang in: waarom het zo is dat je er nog altijd in de feodale middeleeuwen woont? In het laatste boek leven we ook helemaal mee met haar zoontjes en de bittere keuzes die ze als gezin hebben moeten maken om naar Schotland te gaan – door het Nederlandse schoolsysteem.

We praten over de dingen die ze heeft meegemaakt, de zichtbare en onzichtbare bewoners van het kasteel. Over cultuurverschillen, en hoe dat soms leidt tot hilarische, maar ook leerzame situaties. En natuurlijk over het onherbergzame landschap en de populariteit van de West Highland Way. Ook praat ik met haar over haar schrijftalent en de humor van het boek, en waarom dat zo goed werkt. En de redenen om haar naam en plek anoniem te houden, wat verder gaat dan bescherming van de familie. “Niemand kan naar een specifieke plek toegaan om te beleven wat ik beleefd heb. Het is een uitnodiging voor je eigen avontuur”, zegt ze hierover.

De auteurspagina van Josephine Rombouts op Querido Uitgeverij vind je hier.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte