Wandelworkshop ‘Avontuurlijk Schrijven’

vrijdag vrijdag vrijdag 29 januari ’21
Wandelworkshop, 10.00-15.00 uur

Een avontuur verdient het om opgeschreven te worden. Wat is avontuur, of jouw avontuur? Een reis, of iets anders? En hoe schrijf je er over?

Op deze dag leer je schrijven over avonturen (en dat is meer dan reizen of een reisverhaal), op een avontuurlijke manier.  Avontuurlijk schrijven gaat over moed, uit de comfort zone en ‘buiten de lijntjes’ durven te schrijven, om zo een inspirerender, gedurfder en creatiever verhaal te krijgen. Je leert wat een sterk en overtuigend verhaal is – fictie en non-fictie – en ontwikkelt een betere pen. Misschien wordt je verhaal gepubliceerd in Wildelicious Magazine, of elders. Of zet het je aan tot toekomstige avonturen en verhalen. 

De workshop vindt deels plaats in een boerderij in Galder, deels in het prachtige Mastbos of omgeving (beide bij Breda), al is het ook een beetje weersafhankelijk.

Je leert:

* Zoeken wat jouw avontuur is, waar jij graag over schrijft

* Begrip over wat een avontuurlijke mindset betekent voor jou als schrijver

* Begrip over genre, je publiek, narratieve opbouw, spanning, de waarde van woorden

* Tips over waar redacteuren op letten

* Tips over omgaan met een writing block

Trainer: Brigitte Ars is oprichter van ‘Alice goes Wild’. Daarnaast werkt ze al jaren als docent ‘Reisverhalen Schrijven’ aan de schrijfacademie van Schrijven Online, het grootste schrijfplatform van Nederland. Ze begeleidde verschillende manuscripten. Ze was jarenlang journalist en auteur van succesvolle boeken (o.a. ‘Hoe wikkel je een sari om‘) en was regelmatig gast in tv- en radioprogramma’s.

 

Prijs is 64 euro (59 plus 5 euro voor lunch). 10.00-15.00 uur

Aanmelden workshop

Totaal: € -

Wat deelnemers zeggen:

“Ik heb met veel enthousiasme de schrijfworkshop gevolgd. Wat me zo aanspreekt is dat deze workshop breed ingestoken wordt in relatie tot schrijven. Mooi om te zien dat iedereen zijn avontuur in het schrijfproces doormaakt, zowel inhoudelijk als procesmatig en dat Brigitte ons daarin heel  inspirerend in begeleid. Ze heeft veel kennis en ervaring en past dat persoonlijk toe op ieder zijn ontwikkelingswensen. Ik vind het mooi dat we vanuit onze eigen creativiteit en kaders onze inzichten delen en elkaar en Brigitte kunnen bevragen. Ze geeft veel eigen voorbeelden, toont haar kwetsbaarheden en geeft ons veel ruimte voor vragen en opmerkingen. Dat maakt deze workshop erg uniek, leerzaam en bijzonder. Brigitte creëert een open en veilige omgeving met veel ruimte voor het opdoen van nieuwe inzichten.  Het was een mooie persoonlijke reis die ik graag verder bewandel. Dank je wel Brigitte.

Asha Dijkstra

“De workshop avontuurlijk schrijven was een grote bron van informatie, ik heb vele goede tips gekregen om mee aan de slag te gaan. Als beginnend schrijver ben ik enorm geïnspireerd. In een ontspannen sfeer legt Brigitte uit hoe je je verhaal kan opbouwen, waar valkuilen liggen en hoe je je lezer kan meenemen in je belevenissen. De workshop is een echte aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in schrijven van zowel fictie als non-fictie.

Mieke Arts