web analytics

Werkavontuur

Waarom de ‘Avontuurlijk Leven Podcast?

Twee weken geleden heb ik je de pilot van mijn Avontuurlijk Leven podcast laten horen (zie ook de menubalk). Binnenkort, rond 1 november, komt hij officieel op het Alice Goes Wild-platform én op het platform van Columbus Travel te staan (en je vindt hem nu al op Spotify). Hier lees je waarom ik de podcast begin en wat je kunt verwachten.

De kop is eraf! Afgelopen week heb ik de eerste twee interviews gedaan voor de Avontuurlijk Leven Podcast. Twee bekende hoofdgasten die ik binnenkort bekend ga maken…. Ik vond het onwijs spannend, omdat ik mijn eerste interview opnam via Zoom, en dan hoop je maar dat het er achteraf goed opstaat (gelukt!). In diezelfde week deed ik ook nog eens een live interview met een andere topgast. Dat laatste deed ik met de mobiele podcastapparatuur die ik onlangs heb aangeschaft bij geluidsparadijs Bax Music in Goes, waar ik me nog echt een groentje voelde toen ik er met open mond rondliep tussen alle dj’s, muzikanten en radiomakers. Alleen al thuisraken in de podcasttechniek is een avontuur op zichzelf.

Living Adventurously

Zelf ben ik een groot fan van podcasten: tijdens het hardlopen en autoritten luister ik trouw naar mijn favoriete podcasts, zoals de Transformatie podcast over persoonlijke ontwikkeling (waarin ik zelf onlangs ook te gast was). Maar ook naar mijn buitenlandse favoriet: ‘Living Adventurously’ van Alastair Humphries, bedenker van het ‘microavontuur en verder ook een persoonlijke held van mij. Tijdens de podcast interviewt hij ‘gewone mensen die een ongewoon leven leiden’ en dat is waar ik ook voor sta: iedereen is tenslotte als ‘gewoon mens’ begonnen onderaan de ladder met kleine dingen uit de comfort zone. Hoe leuk is dit om zo’n podcast ook naar Nederland te halen, dacht ik. En dit bovendien uit te breiden met inspirerende tips en adviezen hoe je zo’n avontuurlijk leven kunt leiden. 

Ook vond ik het belangrijk om diversiteit te bewaken – vrouw-man, jong-oud balans en alle andere dingen die met diversiteit te maken hebben. Daar staat Alice immers ook voor, diversiteit.

 

Avontuurlijk Leven podcast

Podcast academy

Ongelooflijk fijn is het dat Columbus Travel Magazine op hetzelfde spoor zit wat betreft deze persoonlijke podcast over avontuurlijk leven, en dat de podcast ook daar op het online platform geplaatst wordt, wat het bereik van de podcast natuurlijk aanzienlijk vergroot – het is het best bezochte reisplatform van Nederland. Net als het top-redactieteam van Columbus Travel geloof ik vooral in samenwerking, daarmee versterk je elkaar.

Voor mij is dit een uitdagend avontuur, waar ik mij mede dankzij de nieuwe podcast academy van doorgewinterde podcaster Mirjam Hegger tot nu toe goed doorheen heb geslagen. Op de veelzijdige Podcast Master Academy leer je niet alleen van A tot Z hoe je een podcast maakt – technisch en inhoudelijk, maar je kunt daarnaast allerlei extra lessen volgen, zoals het bouwen van een community, het verkrijgen van zichtbaarheid, een les over hoe je je op social media profileert, iets over content en zelfs een college over hoe je je stem het beste kunt gebruiken. Bij de extra Q & A’s krijg je heldere antwoorden op alle vragen en het team staat altijd voor je klaar! Dus heb je ook podcast-ambities, dan kan ik je deze academy zeker aanraden!

Wat ik zelf ook nog leuk vind, is dat ik sinds een paar weken op Spotify sta met mijn eerste pilot van de Avontuurlijk Leven Podcast (abonneer je er vooral op!). Het voelde als een heuse geboorte, maar tegelijk is het pas het begin van een lang avontuur waarin ik je samen met Columbus Travel hoop te inspireren met mooie gasten die hebben gekozen een avontuurlijk leven te leiden.

Of het nu klein of groots is, ver weg of heel dichtbij: ieder avontuur is een verhaal dat de moeite waard is om verteld te worden. Dat is precies wat ik wil met de Avontuurlijk Leven Podcast!

    Brigitte Ars