web analytics

Vier plekken waar je spookachtige avonturen kunt meemaken

Dol op een magische sfeer en spookachtige avonturen? Bezoek dan deze zes betover(en)de plekken, van Drenthe tot Dartmoor. Durf jij het aan deze plekken te bezoeken?

avontuurlijke vakantie

1 – Ontmoet de heksen op de Brockenberg en loop de Hexenstieg

In het Harzgebergte van Duitsland torent de Brockenberg hoog boven het landschap uit en wordt vaak gehuld in dichte mist en wolken. Dit iconische gebied, ook bekend als de “Brocken,” is beroemd om zijn associaties met hekserij en het bovennatuurlijke. Het is niet voor niets dat het de inspiratiebron was voor Goethe’s toneelstuk “Faust.”

De Brockenberg is lang beschouwd als een plek waar heksen zich verzamelden en rituelen uitvoerden, en het is een populaire bestemming voor liefhebbers van het bovennatuurlijke. Een wandeling naar de top van de Brockenberg kan een betoverende ervaring zijn, vooral als de mist zich om je heen sluit en je de verbeelding op hol slaat. Bezoek zeker ook het museum.

Tip: Loop het langeafstandspad de Hexenstieg.

2 – Bezoek spookbos Wistman’s Wood in het wilde dartmoor, Engeland

Onlangs bezocht ik Wistman Wood, in het hart van soms wat onherbergzame Dartmoor National Park in Zuidwest-Engeland, een eeuwenoud en betoverend bos dat beroemd is om zijn spookachtige uitstraling. Dit ‘spookbos’ dankt zijn naam aan de wirwar van mistige, kronkelende bomen, mossen die op heksenhaar lijken en mosbedekte rotsen. Het is alsof je in een scène uit een gothische roman terechtkomt, mysterisch en magisch.

Legenden en folklore hebben Wistman’s Wood altijd omgeven. Sommigen beweren dat het wordt bewoond door geesten, terwijl anderen geloven dat het een plek is waar de sluier tussen onze wereld en het rijk der feeën dun is. ’S Nachts zou het een kennel zijn voor hellehonden. Dit bos zal je zeker betoveren en inspireren tot avontuur.

In de buurt: Dartmoor Nationaal Park, geweldig om te wandelen. Dartmouth, heerlijke havenstad. Totnes, alternatief, boheems kunststadje. Ik verbleef in Tiny House The Lily Pond in Dartington (via Airbnb, maar ook te googelen)

3 – Zoek naar de dwaallichten van het Dwingelderveld in Drente

De dwaallichten van het Dwingelderveld zijn een onderdeel van de lokale folklore en legendes in Drenthe. Dwaallichten, ook wel bekend als “Will-o’-the-wisps” of “spooklichten,” zijn mysterieuze lichten die ’s nachts boven moerassen, vennen en afgelegen gebieden kunnen verschijnen. Ze lijken vaak te zweven, flakkeren en veranderen van positie, wat ze een spookachtig en betoverend karakter geeft.

Deze dwaallichten worden in verband gebracht met lokale legendes en volksverhalen. Een veel voorkomende interpretatie is dat ze worden veroorzaakt door geesten van overledenen of kwade krachten die reizigers proberen te misleiden of in gevaar te brengen. In sommige verhalen wordt beweerd dat de lichten mensen die ze volgen dieper het moeras in lokken, met vaak fatale afloop. In werkelijkheid zijn dwaallichten vaak het resultaat van natuurlijke fenomenen. Toch blijven deze lichten een intrigerend en spookachtig onderdeel van lokale folklore.

avontuurlijke vakantie

4 – Wandel door spookstad Edinburgh

Edinburgh, de betoverende hoofdstad van Schotland, is een stad doordrenkt van geschiedenis, cultuur en avontuur – maar ook van spookachtige geheimen. Voor degenen die op zoek zijn naar een mysterieuze ervaring, is Edinburgh de ultieme bestemming.

De oude stad van Edinburgh, met zijn smalle, kronkelende steegjes en eeuwenoude gebouwen, biedt het perfecte decor voor spookverhalen en bovennatuurlijke legendes. Edinburgh Castle, hoog boven de stad gelegen, kent geestverschijningen en onverklaarbare gebeurtenissen.

Maar er is meer. De stad herbergt een schat aan begraafplaatsen en ondergrondse gewelven die de donkere kant van Edinburgh onthullen. Nachtelijke spooktochten leiden je door deze lugubere en intrigerende locaties, terwijl gidsen oude verhalen vertellen over hekserij, geesten en onopgeloste mysteries.

Ook bezoeken: Arthur’s Hill

Meer avontuur in je leven? Lees dan ‘Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven‘. Je bestelt het hier.

“Het boek is niet alleen prachtig geschreven, maar inspireert mij ook enorm om na te denken wat ik met mijn leven wil. Het boek gaat eigenlijk over persoonlijke ontwikkeling, het heeft diepgang en er zitten meerdere lagen in. Heel inspirerend” – Marjan K

-“Je reist in het hoofd van de auteur mee naar wonderlijke plekken, van de Noorse  naar de club van ontdekkingsreizigers in New York tot haar toch in Exmoor park, waarbij je ondertussen inzichten krijgt en nadenkt over je eigen leven.” Anna de B.

Recente berichten