web analytics

Laat je inspireren!

Leef het Avontuur!

Zoek het échte avontuur en laat je inspireren door ons online magazine.

Platform voor Avontuurlijke Vrouwen

Leef het Avontuur!

Spreker

Je kunt Brigitte Ars inhuren als spreker over avontuur en de avontuurlijke mindset. Brigitte Ars leefde jaren een avontuurlijk leven als freelance journalist en correspondent in Afrika en Azie, en schreef voor media als De Volkskrant, Trouw en het Parool. Daarnaast is ze expert op het gebied ‘avontuur’ en ‘avontuurlijke mindset’ en werkt ze aan de afdeling toerisme voor Breda Univerisity of Applied Sciences. Ze spreekt op internationale conferenties en bedrijven over dit thema, maar geeft ook workshops bij vrouwengroepen en organisaties als de GGD. Ook in haar persoonlijke leven zoekt ze het avontuur op, ver weg, maar ook in Nederland.

 

Avontuur, wat is dat?

Wat avontuur is, bepaal je vooral zelf. Het Oxford woordenboek definieert avontuur als een‘ ongebruikelijke, opwindende of gewaagde ervaring ’en‘ bereid zijn risico’s te nemen of nieuwe methoden, ideeën of ervaringen uit te proberen’. Avontuur het kan groots en meeslepend te zijn, maar ook klein en dichtbij: een trektocht door je omgeving, een gekke hobby uitproberen, een onderneming opzetten. Buiten de comfort zone begint de magie van het leven.

Avontuur is vooral ook een mindset: het ondernemen van iets nieuws, uitdagends en spannends, waarvan je nog niet weet wat de uitkomst is en of het gaat lukken. Avontuurlijk zijn gaat over lef hebben, nieuwsgierig zijn naar anderen en je omgeving. Over dromen volgen, uitdagingen aangaan, je eigen pad kiezen én een positieve impact hebben op jezelf, anderen en de wereld.

  Waarom zou je avontuurlijk leven?

  Avontuur levert je veel op. Avonturen brengen je flow en een ongebruikelijke ervaring. Je wordt er creatiever en veerkrachtiger door, en behalve dat is het leuk om te doen. Avontuur aangaan is niet altijd gemakkelijk, maar levert je persoonlijke groei en ontwikkeling op.

   

  Lezing voor organisaties, groepen, evenementen: Leef het avontuur!

  In iedereen zit een avonturier. Brigitte Ars laat je zien hoe je die naar boven haalt. Hoe krijg jij die avontuurlijke mindset waarmee je makkelijker uit je confortzone tredt, uitdagingen aan durft te gaan, en open staat voor nieuwe ervaringen om weer te kunnen groeien en genieten. Daarvoor heeft ze een eigen methode ontwikkeld die ze heeft gebaseerd op de studie van avonturiers over de hele wereld. Avontuurlijk leven verandert je manier van denken voorgoed!

  Andere onderwerpen voor lezingen en workshops zijn:

  • Avontuurlijk schrijven
  • Hoe kom ik uit de comfort zone
  • Op zoek naar het avontuur van je leven

   

  Voor bedrijfsleven en onderwijs: de avontuurlijke mindset

  Brigitte Ars is in Nederland dé expert op het gebied van avontuurlijke leven en de avontuurlijke mindset. Ze leert je hoe je ook binnen bedrijven en organisaties een avontuurlijke mindset krijgt. Hoe kun je omgaan met onzekerheden uit je comfortzone leert gaan en uitdagingen aangaat. Hoe kun je creatiever worden?

  Lezingen en workshops die ze geeft voor bedrijven en organisaties zijn:

  • Avontuurlijk leiderschap
  • Avontuurlijke mindset (innovatie, creativiteit en/ofof design thinking)
  • Uit je comfortzone: lef op je werk om weer flow te krijgen

  Neem de stap, ga op avontuur en schrijf je in voor de nieuwsbrief voor inspiratie.

   

  Alice goes wild!