web analytics

Radio-DJ Giel Beelen:
”Dit is de avontuurlijkste tijd van mijn leven”

In deze aflevering neem ik je mee op reis met DJ, radiolegende en podcaster Giel Beelen. Zijn leven is doordrenkt van avontuur. In ons inspirerende gesprek deelt hij zijn verhaal over zijn wereldreis, zijn persoonlijke groei en de onverwachte wendingen in de laatste jaren, ook op professioneel gebied. 

Enkele jaren geleden ging Giel op een tocht van zelfontdekking en begon hij zijn eigen podcast, Kukuru, waarin hij mensen interviewt over persoonlijke groei en spiritualiteit. Eerder was ik bij hem te gast in de podcast, over avontuurlijk leven.

Zijn grote vraag: “Wie ben ik zonder de radio?” leefde ook in die tijd. En toen hij Floor, de vrouw van zijn leven ontmoette, terwijl hij tegelijkertijd een verleidelijk radioaanbod kreeg, besloot hij samen met haar op wereldreis te gaan. Naar Japan, waar ze o.a. de Kumana Kodo liepen, naar het lege Nieuw-Zeeland. Maar de reis kreeg een andere wending dan verwacht, een nieuw avontuur in zijn leven…

Ik praat met Giel over hoe hij zichzelf tegenkwam, en hij zichzelf weer opnieuw uitvond, ook tijdens zijn reis. Maar ook zichzelf professioneel weer terugvond, ook toen er later een nieuw avontuur op zijn pad kwam, als creatief directeur van de radio.

Een inspirerend verhaal over wie avontuurlijke reizen, spiritualiteit en persoonlijke ontwikkeling houdt. Giel is een voorbeeld waar het gaat om het opzoeken van uitdagingen en het najagen van intense ervaringen.

Het goud, dat zit buiten de comfort zone, weet hij inmiddels als geen ander. Een van de mooie citaten, over zijn nieuw werkavontuur: “Geef dingen de ruimte. Door lucht, door het niks heeft dit mogen gebeuren. Op het moment dat ik toen nog bij de radio had gezeten was de kans groot geweest dat deze nieuwe baan niet op mijn pad was gekomen.”

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden.

Host Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Radio-DJ Giel Beelen: ”Dit is de avontuurlijkste tijd van mijn leven”