web analytics

 

Een lange break in het buitenland,
met Sara van Geloven

Droom je ook van een ‘break’? Een tussenjaar, wereldreis of sabbatical bijvoorbeeld? Reisjournalist, auteur en oud-hoofdredacteur van Lonely Planet magazine Sara van Geloven van het boek ‘Take a break’ is ervaringsdeskundige en raadt het iedereen aan, op welke leeftijd ook. De voordelen van zo’n break zijn enorm. “Uit alle interviews die ik deed kreeg ik terug dat als je langere tijd op reis gaat, dat je je realiseert dat de mensheid inherent goed is,“ zegt Sara.

Dit is dé tijd om zo’n reis te gaan plannen. Maar hoe pak je het aan? Ga je solo of met een vriend of partner? Hoe biedt de crisis kansen voor werken op afstand? En hoe pak je het aan als je wilt leven als digital nomad? Sara vertelt ook over haar eigen ervaringen in het buitenland, haar werk bij de organisatie Polar Steps en haar plannen om als digital nomad te gaan werken.

Aan de orde komt ook:

  • Hoe verander je hierdoor?
  • Wat hebben de mensen die ze heeft geïnterviewd gemeen?
  • Wat is nu een buitenland break en waarin verschilt het van vakantie?
  • Waarom op elke leeftijd een break een goed idee is?
  • Waarom het goed is voor de wereld.
  • Wat is het (positieve) effect van de crisis op de break?

Daarna komt Robin den Boer aan het woord. Hij vroeg zijn partner ten huwelijk tussen honderduizenden pinguïns. Bovendien deed hij jaren aan openwaterzwemmen, en zwom wereldwijd in allerlei soorten wateren. Robert Jan is door Columbus Travel tot Reiziger van de Week verkozen.

Ken jij ook iemand die een reisdroom heeft waargemaakt? Nomineer hem of haar als Reiziger van de Week en maak kans op een rugzak.

Deze podcast is een samenwerking van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor en oprichter van Alice Goes Wild.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte