web analytics

Het avontuurlijke brein
met Margriet Sitskoorn
&
Een 10-jarige op wereldreis

Hoe belangrijk zijn avonturen voor je brein? En hoe leer je zo beter omgaan met onzekerheden in de samenleving? In deze aflevering spreek ik Margriet Sitskoorn, hoogleraar neuropsychologie. Ze is bekend van onder andere de boeken ‘Het maakbare brein’ en het ‘50 plus Brein’.

Margriet Sitskoorn praat over het belang voor je brein van nieuwe dingen aangaan, uit de comfort zone treden en omgaan met onvoorspelbaarheid. We leven immers in een snel veranderende maatschappij. “We moeten meer plezier krijgen in flexibel zijn, in nieuwsgierig zijn, in nieuwe dingen ontmoeten in plaats van alleen maar verwachten dat alles hetzelfde zal zijn.” In het gesprek vertelt ze hoe ook jij dat kunt ontwikkelen.

Daarna komen de inmiddels 12-jarige Sun en haar vader Jos aan het woord. Sun heeft met haar ouders een wereldreis van een jaar gemaakt, en vertelt over haar bijzondere en verrijkende ervaringen. Haar vader Jos vertelt dat zo’n reis met je gezin prima te organiseren is, ook financieel. ‘Gewoon doen’, zegt hij, en hij heeft daarnaast allemaal goede tips voor jouw wereldreis met je gezin.

Sun is door Columbus Travel tot Reiziger van de Week verkozen. Ken jij ook iemand die een reisdroom heeft waargemaakt? Nomineer hem of haar (of jezelf!) dan ook als Reiziger van de Week en maak kans op een rugzak van Osprey.

Deze podcast is een samenwerking van reismagazine en online travel community Columbus Travel en Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijk(er) leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor en oprichter van Alice Goes Wild.