web analytics

Virtueel Avontuur

Online Experiences: avonturen vanuit huis

Vanuit Marcia’s bijzondere Venetiaanse huis leer je alles over de eigenaardigheden van de stad, maar dan vanuit je eigen huis. Of je doet samen met vrienden een online kookworkshop met een kok in Sri Lanka. Of je ontmoet de honden uit Chernobyl, online. Als dat geen avontuur is! Hier drie organisaties waar je terecht kunt voor originele ‘online experiences’: With Locals, Honeyguide en Airbnb.

De crisis zorgt ook voor goede kanten: er wordt flink geïnnoveerd in de reiswereld. Ineens ontstaan overal ‘Online Experiences’: leuke belevenissen, maar dan online. Deze drie sites lopen voorop. En ook ‘Alice’ doet mee.

With Locals

With Locals is een sympathieke organisatie, die zorgt dat het geld ook écht bij de lokale bevolking terecht komt. En al die gidsen zitten nu thuis, zonder inkomen. Gelukkig heeft With Locals hun concept snel aangepast aan de realiteit. Het begon al met een tocht via Facebook door Berlijn, maar inmiddels kun je via je laptop luisteren naar Erin’s verhalen over spoken en heksen in Praag, alles te horen krijgen over yoga en vegan cultuur in Brussel van Shanthuru of Turks brood maken met de Turkse Aysegul. Hoe leuk is het om zoiets te boeken met een groep vrienden, allemaal vanuit eigen huis. Of een virtueel familieuitje.

Hier kun je ze vinden en boeken.

Honeyguide

Honeyguide bestaat sinds vorig jaar en sinds een week ben ik – met trots – officieel ambassadeur voor ze! Onlangs won deze organisatie de Columbus Travel Award van 2019 voor Beste Reisinitiatief 2019. Dat is niet gek: alles wat Honeyguide doet maakt je happy en stimuleert het positief toerisme. Ze nemen je – samen met de ambassadeurs – online mee naar plekken waar je als toerist niet snel komt, de zogenaamde verborgen parels. Daarnaast houden ze  rekening met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Honeyguide heeft en prachtige volg-waaridge instagramaccount onder de hashtag Heyhoneyguide én een goede landelijke thuisblijfagenda waar allemaal ideeën instaat. Zo kun je zaterdag mee wildkamperen in de tuin met..Alice goed Wild.  

Airbnb Experiences

Deze uit de klauwen gegroeide multinational-club staat geregeld onder vuur vanwege de accommodatie, vooral waar het gaat om de lokale huurmarkt en het overtoerisme. Maar met de experiences die Airbnb al enkele jaren aanbiedt kun je eigenlijk niet de fout ingaan, want net als bij With Locals heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat lokale gidsen geen droog brood meer verdienen. Maak dus online kennis met de honden van Chernobyl of de springende geitjes van Little Tails Farm in de Verenigde Staten, luistert naar een concert uit IJsland of een lezing of de lessen van apartheid uit Zuid-Afrika. Leer goochelen, tapas maken. Kortom: bekijk de experences over de hele wereld en boek hier.

 Alice goes Wild: 40 uitdagingen voor een avontuurlijker leven

‘Alice goes Wild’ laat je zelf het avontuur aangaan in eigen huis en omgeving via de ’40 uitdagingen voor een Avontuurlijker Leven’. Download ze bij ‘Cadeautje van Alice’.

Doe jij iets? Ik voeg graag je ideeen toe, mail ons!

Brigitte Ars