web analytics

Met je gezin avontuurlijk op reis:
de Boon Family op wereldreis
& Travel Guppies over
‘Slow with the Flow’

Dit keer spreek ik in een extra lange zomeruitzending twee gezinnen waarbij de kinderen het avontuur met de paplepel ingegoten krijgen. Met natuurlijk weer veel tips en adviezen. 

De Boon family was net op wereldreis in Botswana toen de coronacrisis losbarstte, vertelt moeder Gerdien. Ze wisten het Afrikaanse continent op het nippertje te ontsnappen, waarbij ze hun omgebouwde Landrover moesten achterlaten. Maar het motto van de Boon family is ‘Waar een wil is, is een weg’, en dit avontuurlijk gezin vond hun weg dwars door de coronacrisis heen naar  Zuid-Afrika, waar ze nu rondreizen met hun drie kinderen van 3, 6 en 8 jaar,. De crisis heeft ervoor gezorgd dat nu ze meer dan ooit zonder plan leven, van dag tot dag. Wat drijft deze reislustige ouders? En hoe hebben ze het aangepakt, ook met het vervoer? Hoe zit dat met school, en waarom werkt deze ‘school van het leven’ buiten de klas volgens haar beter dan les tussen vier muren, en wat pikken de kinderen op tijdens de reis? Hoe zit het met toestemming van de leerplichtambtenaar? En hoe hebben ze het financieel aangepakt? Je vindt hier hun website en je kunt ze ook volgen op hun Instagram.

Met reismoeder Jennifer Joedo van Travelguppies praat ik over avontuur in je vakantie en tijdens uitjes in eigen land. Wat zijn de voordelen van niet plannen, en niet vastleggen. Go with the slow, is haar motto. Ze vertelt je alles over hoe je van je reis of zomeruitje met je kind een avontuurlijke ervaring maakt. De insteek van Travelguppies: door je instelling en verwachting bij te stellen ontstaan andere dingen en wordt reizen leuker. Kinderen open ook voor jezelf nieuwe avonturen en nieuwe deuren. Maar hoe kom je op die leuke plekken terecht? En hoe reis je op zo’n manier dat de planeet in de toekomst ook nog leuk en leefbaar is voor onze kinderen. Hier vind je de webstie van Travelguppies en hier de Instagram account.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte