web analytics

De magie van avontuurlijk wandelen.
Judith van Bilsen leeft buiten de gebaande paden.

Judith van Bilsen is professioneel wandelaar. Ooit begon ze met het Pieterpad, wat uiteindelijk leidde tot haar blog ‘J loves to travel’. Ze kwam vanuit een vaste baan op de redactie van Wandel Magazine terecht, en begon van daaruit weer het avontuur van een eigen wandelbedrijf, Vita Walking. Onlangs deed mee aan het televisieprogramma ‘You never walk alone’.

Wat is er voor nodig om al deze stappen te maken – van zelf het bekendste pad van Nederland lopen, naar een eigen wandelbedrijf dat kleinschalige reizen organiseert? Ging het vanzelf, of kwam het ook door een hang naar avontuur, uitdaging, nieuwe dingen willen doen? Waar zit voor haar de magie van wandelen? Waarom is het zo goed voor ons?

We praten over haar meest bijzondere wandelreis naar Santa Maria, een afgelegen eilandje op de Azoren, een plek waar Floortje Dessing later ook lucht van kreeg voor haar programma ‘Aan het einde van de wereld’. Over wat het voordeel is van zo’n kleinschalige wandelreis met mensen die je niet kent. “Het wordt een soort gezinnetje, we zitten daar allemaal met een doel. Je hoort elkaars verhalen.”

En over hoe Judith zelf helemaal uit de comfortgrot werd geslingerd door mee te doen aan tv-programma ‘You never walk alone’. Maar dat ze daar ontiegelijk veel van heeft geleerd. Met een wijze les voor de luisteraar: “Ik kan je aanraden ergens in te duiken waarvan je geen idee hebt…” Luisteren dus naar het verhaal en de inzichten van Judith, die ik spreek in het Limburgse witte vrouwenstadje Thorn.

Je volgt haar op Facebook en Instagram.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden.

Host Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent storytelling & experience design aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Judith van Bilsen leeft buiten de gebaande paden.