web analytics

Jochem begon met zijn boek over de Engelsen
alweer aan een nieuw leven

Jochem Wijnands – voormalig ondernemer en fotograaf van National Geographic en nu schrijver van ‘Wat bezielt de Engelsen?’ ­–  was nog jong toen hij besloot dat een standaardcarrière niets voor hem was. Hij koos hij voor een afwisselend leven vol avontuur, maakte telkens een nieuwe start, waarbij hij gedreven werd door een ontembare nieuwsgierigheid en een passie voor het onbekende. Zijn reislust werd aangewakkerd door een jaar durende reis die hem elke dag verder van huis bracht. Deze ervaringen leerden hem zelf zijn pad te kiezen.

Na een korte terugkeer naar een traditionele baan, besloot Jochem volledig te kiezen voor reizen, schrijven en fotograferen. Hij verkocht alles wat hij had, kocht camera’s en vertrok op zijn eerste grote reisavontuur. Zijn avontuurlijke geest leidde hem uiteindelijk naar het ondernemerschap, waar hij vanuit het niets succesvolle bedrijven opbouwde, inclusief een dat uiteindelijk door Apple werd overgenomen.

Na zijn ondernemersleven, richtte Jochem zich op het schrijven. Vanaf 20:00 minuten hoor je over zijn nieuwe boek, “Wat bezielt de Engelsen?”, kwam tot stand na een wandeling langs de Muur van Hadrianus. Hij onderzoekt de unieke Engelse identiteit en hun complexe relatie met Europa, thema’s die in deze tijd van Brexit bijzonder relevant zijn.

Aan de orde komt ook: Wat is zijn visie op avontuur? Waarom is nieuwsgierigheid zo belangrijk? Hoe ziet zijn toekomst eruit? En welk boek heeft het meest invloed op hem gehad?

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden.

Host is Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent storytelling & experience design aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Podcast 600 x 400px