web analytics

Zo krijg je meer humor en klein avontuur in je dagelijks leven

met influencer Anke van Delden

Ieder moment van de dag kun je een klein avontuur beginnen, vindt Instagrammer Anke van Delden (34). Ze emigreerde acht jaar geleden met jaar partner naar Duitsland waar ze een dochter kregen.

Daar ontdekte ze dat ze het leuk vindt om mensen te inspireren met leuke Instagram-video’s en programma’s, waarmee ze mensen levensplezier en humor wil overbrengen, verbonden aan avontuur. “Ik merk dat steeds meer volwassenen denken: laat maar, waarom zou ik. Het is belangrijk om nieuwe dingen te blijven proberen, om nieuwsgierig te zijn naar je omgeving, naar wat er gebeurt, om gewoon nieuwe spannende dingen te proberen. En zo in verbinding te staan met je omgeving en de mensen om je heen, en de mogelijkheden aan te grijpen die je op je pad krijgt, waarmee je veel levensgeluk ervaart.”

Humor is belangrijk in haar leven, haar werk is ermee doorsijpeld. Ze zoekt humor op, kijkt om zich heen om de grappige knipogen van het leven te zien. Dingen om haar heen die iets ontroerends, moois of grappigs hebben. Nieuwsgierig om je heen kijken, momenten aangrijpen, er even stil bij blijven staan,  en daarin de humor van het leven vinden.

We praten over avontuurlijk-zijn, wat voor haar avontuur betekent. De comfortgrot en het belangrijkste element van levensgeluk: sociale verbinding met je omgeving, en hoe avontuurlijk zijn daarmee helpt. Over haar reis op instagram, hoe het balletje ging rollen, en haar programma ‘The Journey’ waarmee ze mensen wil verrassen en meer lef en plezier wil geven.

We praten over haar reizen naar Japan, Chili en Amerika met haar man die astronoom is. Over haar leven in Duitsland, de cultuur. De Naturkindergarten waar haar kleuter de hele dag buiten is en bomen beklimt, hutten bouwt, in de zomer in de beek zwemt en met messen en vuur speelt. Ook voor Anke zelf is elke dag een avontuurlijke verrassing.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Anke van Delden - Zo krijg je humor en avontuur in je dagelijks leven