web analytics

Hoofdredacteur Columbus Mark Mackintosh
over het nieuwe avontuurlijk reizen en de reisjournalistiek

Mark Mackintosh is hoofdredacteur van Columbus Travel, Nederlands grootste reismagazine, en ‘In Eigen Land’, twee tijdschriften die inspiratie geven over avontuurlijk reizen buiten de gebaande paden. Mark leeft zelf ook bijzonder avontuurlijk en werkt geregeld vaak vanuit andere locaties. Hij vertelt hoe hij in deze positie in de reisjournalistiek terecht is gekomen en wat hem daarin drijft.

Avontuur is voor Mark: buiten de comfortzone leven en doelbewust nieuwe dingen proberen. Het heeft voor hem ook te maken met crises, die kansen bieden om jezelf uit te vinden, waar je van groeit en moed door ontwikkelt, vertelt hij, en hij illustreert dit met eigen ervaringen. Voor hem leidde zo’n crisis o.a. destijds tot meer maatschappelijk betrokkenheid, maar hij zag ook kansen in zijn werk, zoals met corona- en klimaatcrisis: met de uitgave ‘In Eigen land’, een binnenlanduitgave van Columbus Travel, en daarnaast ook het toenemende belang van duurzaamheid in reizen.

We praten over het belang van duurzaamheid, over de reisduur die daarbij een belangrijke rol speelt, en hoe Columbus meedenkt in het afschudden van geitenwollensokkenimago van duurzaam reizen. Over het door Columbus opgerichte Leisure Lab, dat know-how wil verspreiden onder de Nederlandse reisbranche om kennis over duurzaamheid een groter bereik te geven – ook omdat veel reizigers willen dat hun geld op de juiste plek terecht moet komen. En over de opkomst van nieuwe organisaties, zoals SocialBnb, waarbij je slaapplekken bij non-profit organisaties kunt boeken, een tijdje kunt meedraaien en in aanraking komt met lokale bevolking.

We praten over wat Marks grootste persoonlijk avontuur is, waarom een tussenjaar of workation zo belangrijk is.

En natuurlijk de hamvraag waarom veel luisteraars zullen luisteren:  Wat raad hij mensen aan die graag de reisjournalistiek in willen?

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Podcast 600 x 400px website