web analytics

Auteur Stephanie Pander over avontuur dichtbij 
Op je 50e stoppen om te reizen

Reisjournalist Stephanie Pander schreef het boek  ‘We blijven thuis’, een avontuurlijke reisgids voor thuisblijvers. Voor haar begint avontuur als ze iets nieuws ziet of iets anders doet, en dat kan ook om de hoek. Ze vertelt waarom ze liever geen praktische tips geeft (al geeft ze die wel!), maar het liefst mensen wilt inspireren om een eigen ontdekkingstocht aan te gaan, en hoe je dat bijvoorbeeld kunt doen met nieuwsgierige, ‘nieuwe’ ogen en verbeeldingskracht. Wat verraste haar het meest? Wat was haar grootste avontuur in Nederland? Waar vind je uitdaging in Nederland? En hoe beleef je een ontdekkingstocht in eigen huis en buurt? Ook praat ze over een nieuwe vorm van reizen, ‘Gentle travel’, een menselijkere manier van reizen…

Haar boek ‘WE blijven thuis’ is te bekijken via:

De tweede gast, Robert Jan Blokland, is Reiziger van de Week voor Columbus Travel. Robert Jan besloot het pensioen niet af te wachten maar op zijn 50e jaar te stoppen met werken en te gaan reizen, een keuze die onder ander voortkomt uit een persoonlijk drama. Pluk de dag, is zijn motto, en met zijn partner maakt hij nu de meest bijzondere reizen. Een heel inspirerend verhaal dat je doet nadenken over keuzes maken in je leven. Robert Jan is door Columbus Travel tot Reiziger van de Week verkozen. Ken jij ook iemand die een reisdroom heeft waargemaakt? Nomineer hem of haar als Reiziger van de Week en maak kans op een rugzak.

Deze podcast is een samenwerking van Columbus Travel – de grootste travel community van Nederland met het eigen magazine – en Alice goes Wild, het platform voor avontuurlijk leven. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor en oprichter van Alice Goes Wild.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg of abonneer je dan. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt! Brigitte