web analytics

Laat je inspireren!

Leef het Avontuur!

Zoek het échte avontuur en laat je inspireren door ons magazine ‘Wildelicious’

Platform voor Avontuurlijke Vrouwen

Leef het Avontuur!

Alice en het Nieuwe Avontuur

Avontuur combineert fun met persoonlijke groei

Bij avontuur volg je de eigen kruimels van je nieuwsgierigheid, je eigen pad, niet die van de bucketlists of de massa. Avontuur is vooral een mindset: een andere manier van reizen, leven en kijken, waarbij je jezelf bewust in nieuwe, uitdagende, soms onvoorspelbare situaties brengt, buiten je comfort zone. Dat kan een avontuur van een of enkele dagen zijn, maar ook iets groters. Alleen of met anderen. In de wildernis, in een andere culturele omgeving, of je eigen stad. Op reis, of op een andere manier.

 

 

Wat is avontuur?

Het Oxford woordenboek ziet avontuur als ‘een ongebruikelijke, opwindende of gedurfde ervaring’ of ‘bereid zijn om risico’s te nemen of nieuwe methoden, ideeën of ervaringen uit te proberen.’ De definitie van avontuur is de laatste jaren nogal veranderd, blijkt uit onderzoek (ATTA, 2017). Waar avontuur nog maar tien jaar geleden vooral ging om gevaar en overwinnen, gaat het nu vooral om persoonlijke groei, je eigen reis uit de comfort zone. De avonturier in jezelf ontdekken.

In avontuur zoek je verbinding met en impact op jezelf, anderen en de wereld. Transformatieve ervaringen, heet dat. Door op avontuur te gaan breng je jezelf uit je comfort zone, buiten je dagelijkse routines, in een andere, intense wereld. Dat levert veel op. Je herkent het vast wel: avontuur wakkert het vuur aan in jezelf, brengt je tot leven. Het zorgt dat je met afstand naar je ‘normale’ leven en werk kijkt, en je leven in een andere perspectief ziet. Avontuur zorgt voor inspiratie, groei, een ander perspectief, creativiteit, mentale en fysieke gezondheid, veerkracht, zelfvertrouwen, maar ook gewoon fun en een idee van sisterhood.

Waarom Alice?

 

Alice goed Wild is voor mannen en vrouwen, maar heeft een vrouwelijk randje. Daar zijn drie belangrijke redenen voor.

1 – Vrouwen zijn enorm in opkomst in avontuur

Meer vrouwen dan ooit hebben belangstelling voor avontuur. Van alle leeftijden en in alle gradaties. Volgens Condé Nast Traveller is de enorme opkomst van avontuurlijke vrouwen zelfs een ‘stille trend’. Vrouwen waren altijd al avontuurlijk aangelegd, maar ze waren eeuwenlang buitengesloten van avontuur. Het maakte deel uit van de identiteit van de man, de heldhaftige ridders en ruige explorers. De eerste vrouwelijke avonturiers moesten zich zelfs als man kleden of een andere naam aannemen. Vrouwen waren vooral een ‘avontuurtje’.

 

2 – Betekenis van avontuur verandert

Allereerst is de betekenis van avontuur zelf veranderd. Vervrouwelijkt, zou je haast zeggen maar. In het verleden ging avontuur over gevaar, veroveren, extremen. Vrouwen hebben zich ingeworsteld in avontuur en mede daardoor is ook de betekenis van avontuur verandert. “Vrouwen hoeven niet zozeer te veroveren en te scoren”, was een uitspraak op de Woman’s Adventure Aummit in Bristol (2018). “We willen verbinden, met anderen en de omgeving.” Vrouwen houden van sisterhood, maar willen ook solo. Ze willen niet kapotmaken en overwinnen met ons avontuur, maar opbouwen en impact hebben. We willen onszelf ontdekken maar ook de wereld om ons heen. Verhalen zijn belangrijker dan de prestatie: de reis belangrijker dan de bestemming.

 

3 – Barrières

Vrouwen hebben meer barrières om op avontuur te gaan: ze gaan minder snel het avontuur aan, offeren hun eigen verlangens makkelijker op, al is het maar door kinderen of verwachtingen uit de maatschappij. Ze zitten daardoor vaker met twijfels en onzekerheden. Toch is juist avontuur zo belangrijk voor persoonlijk groei en ontwikkeling, voor veerkracht en zelfvertrouwen, voor creativiteit en inspiratie om daarna nieuwe wegen in te slaan. Avontuur en een avontuurlijke lifestyle is voor iedereen toegankelijk als je de stap maar neemt. ‘De doorstep mile’, noemen de Noren het. Iedereen kan een avonturier zijn, een Alice. En niet alleen op reis, maar ook in het dagelijks leven kun je een avontuurlijk leven leiden.

Neem de stap, ga op avontuur en schrijf je in voor de nieuwsbrief voor inspiratie.

 

Alice goes wild!