web analytics

Gerty Verdaasdonk van Unplugged Outdoor
ging van de bankwereld terug naar de basis.

Gerty Verdaasdonk is het toonbeeld van avontuurlijk leven. Met haar organisatie Unplugged Outdoor spoort ze, samen met vriend Jimmy, mensen aan om offline te gaan, te ontsnappen aan de greep van social media en de buitenwereld te verkennen. Maar deze roeping kwam niet vanzelf.

Gerty was ooit werkzaam op de prestigieuze Zuid-As in de financiële wereld voordat ze belandde in een burn-out die ze nu beschouwt als ‘het mooiste cadeau’ van leven. Ze ging terug naar de basis, vroeg ze zich af waar ze werkelijk gelukkig van werd. Het antwoord leidde tot de geboorte van Unplugged Outdoor, een initiatief dat ze samen met haar vriend Jimmy opzetten om hun passie voor een avontuurlijk leven te delen.

Voor Gerty is avontuur meer dan adrenaline en risico’s; het is terugkeren naar de essentie. In een wereld waar luxe als standaard geldt, betekent avontuur voor haar ergens instappen, in het diepe springen, en de comfortzone verlaten.

In ons gesprek deelt ze de bijzondere dynamiek van groepsprocessen die ontstaan door avontuur, waar kameraadschap de ziel voedt. En waar begon het avontuur eigenlijk voor haar? Wat raadt ze aan als je avontuurlijker wilt leven, en wat raadt ze juist af?

Ze vertelt over hun nieuwste avontuur, de emigratie naar Asturias, op zoek naar nieuw terrein, een nog avontuurlijker leven waarin ze niet weet wat ze te wachten staan. “Ik heb inmiddels geleerd dat je niet altijd in blokkades moet denken, dat je ook naar oplossingen moet kijken. Je moet dingen gewoon doen en ervaren, en je kunt beter er spijt van krijgen dan zeggen: hadden we maar…”

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden.

Host Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Gerty Verdaasdonk van Unplugged Outdoor