web analytics

‘Fulltime avonturier’
auteur Tamar Valkenier
koos voor een vrij en avontuurlijk leven

Tamar Valkenier is schrijver van het boek ‘Fulltime Avonturier’, dat net is verschenen en nu al een instant bestseller is. Op haar 28e zei ze haar droombaan vaarwel om de wereld rond te reizen. Ze bouwde een fiets, fietste door Europa, door de wildernis van Australië en Indonesië. Vervolgens leefde ze als nomade in Mongolië, waar ze een heel peleton aan dieren met zich meesleepte – kamelen, paarden en honden. Daarna sloot ze in Nieuw Zeeland aan bij Miriam Lancewood, waarvan al eerder een podcast verscheen over haar leven in de Wildernis. En vervolgens maakte Tamar nog een tocht van 600 kilometer door Jordanië met ezel Yustra. Over deze vijf jaar leven als fulltime avonturier gaat haar boek, en dit gesprek en dit lentegesprek tussen de vogels.

Met Tamar praat ik over hoe het is om een onvoorspelbaar leven te leiden, zonder plan, en over hoe je je angsten overwint. Ze vertelt hoe haar zoektocht naar liefde en verbondenheid soms in strijd is met haar zoektocht naar ultieme vrijheid. We gaan in op de verrijking van reizen in de wildernis en in andere culturen voor je eigen leven, en wat de verhalen van mensen die ze onderweg tegenkomt haar leren over mens-zijn. Ook vertelt ze over het omslagpunt toen ze samen met Miriam Lancewood in het programma ‘Terug naar het Einde van de Wereld’ van Floortje Dessin verscheen, en hoe dit onder andere heeft geleid tot het schrijven van het boek ‘Fulltime Avonturier’.

Vind je deze podcast leuk, luister dan zeker ook naar podcast #5 met Miriam Lancewood en #8 over Solo wandelen in Scandinavië pelgrimspad of epische tocht.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een samenwerking van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte