web analytics

microavontuur

Dit waren de mooiste microavonturen van 2020 

2020 was voor velen het jaar van avontuur dichtbij, van microavontuur, van het onbekende in het bekende ontdekken. Dit waren de allermooiste microavonturen die ik heb meegemaakt.

Op avontuur in Breda - Alice goes Wild strijbeekse heide

1. Nachtje op onbewoond eiland pampus

Slapen op dit bijzondere man-made eiland was voor mij de ontdekking van het jaar. Normaal verblijf je op een camping, maar vanwege de coronamaatregelen sliepen we op een schip. Een bizar idee dat je in de nacht met maar een paar mensen op zo’n eiland zit. Hoe bijzonder het is, lees je hier.

2. kamperen in de achtertuin

Voor mij hebben Honeyguide, Columbus Travel en Campspace het afgelopen jaar het onbekende Nederland goed op de kaart gezet (en hopelijk Alice ook…). Als ambassadeur voor Honeyguide verbleef ik via Campspace achter in de tuin bij een boer in het Noord-Limburgse grensgehucht Siebengewald. Dit werd een prachtig kampeeravontuur, waarbij ik de dag daarna de Maasduinen bezocht. Heel bijzonder!

3. Een tocht door je jeugd

Zet een fiets- (of wandel)tocht uit langs de plekken van je jeugd.

Zelf deed ik dat rond mijn Noord-Limburgse geboortedorp Reuver, waar ook het Pieterspad doorheen loopt. De tocht leidt langs de mooiste, bijzonderste plekken die voor mij veel betekenis hadden, maar ook door de prachtige omgeving waar ik met ouders en vrienden fietste en liep.

Heel leuk om te doen, hier lees je er meer over!

Route door je jeugd

4. Onbewoond eiland Tiengemeten

Dit was een leuk avontuur: een heerlijk dagje struinen door ‘Wildernis’, op dit onbewoond eiland, met fotografe Simone de Wit, die je absoluut op Instagram moet volgen met haar fantastische foto’s van Calmspots. Af en toe kwamen we wandelaars tegen, dan weer een Schotse hooglander. Je kunt er klauteren op ruïnes van verlaten woningen en er is een leuk koffiehuis. We hebben de tocht gecombineerd met een bezoek aan de bijzonder mooie parel Willemstad.

Hier lees je nog meer ideeën voor wildernissen in Nederland.

5. Walk of Wisdom

Een heerlijke pelgrimstocht door een prachtig en afwisselend stukje Nederland, rondom Nijmegen. Echt druk was het niet, we kwamen maar af en toe een pelgrim tegen. Ik kwam helemaal zen terug na dit avontuur met een groepje oervriendinnen.

Hier vind je nog meer bezinningswandelingen.

 

 

6. Buitenland Bonus: Het Thames path in Londen (48 uur)

Dichtbij? Niet helemaal. Maar je bent er wel na vijf uur treinen. Dan heb je ook wat, want de grootste stad van Europa ligt aan je voeten. Die leer je in al haar facetten leert kennen: van natuur tot highlights en de opgeknapte docks. Zet het op je lijstje, zelfs mijn 16-jarige dochter vond het de moeite waard, dus dat zegt wel wat.

Hier lees je over dit microavontuur!

inspirerende wandelingen

Brigitte Ars