web analytics

IDeeËn voor de kerst

 

De avontuurlijkste duurzame cadeaus voor de feestdagen

Avontuurlijk, groen, sociaal – verrijkend voor iedereen. Dat gun je een ander toch ook? Hier de origineelste cadeaus, die goed zijn voor de ontvanger én de wereld.

1 – Uitdagende boeken

Een boek is altijd een fijn avontuur en opent je geest. Hier vind je de boeken (en spellen en films) waar Alice goes Wild het laatste jaar aandacht aan heeft besteed. Follow the wise owl…(in december een sneeuwuil)

Avontuurlijke leven

2 – Message in a Bottle

Ook een van mijn favoriete cadeaus..een message in a bottle. Eenvoudig te maken met een fles, touwtje, papiertje en creativiteit. Versier de fles eventueel met een glasstift. Schrijf een wens op het papiertje, iets om samen te doen, of een hint naar een spannend avontuur. Of het steunen van een goed doel. Laat de fles maar aanspoelen onder de kerstboom…

 

3 – Een workshop waarbij je iets nieuws leert

Geef een workshop cadeau! Vaak is het een opstapje naar iets nieuws, Zo zorgde een workshop ijsbaden bij Bart Biermans ervoor dat ik afgelopen februari tussen de ijsbergen zwom, een workshop bosbaden dat ik nu zelf de gidsopleiding doe. Dit weekend ga ik Bob Ross schilderen bij de Volksuniversiteit in Breda, binnenkort wildplukken.

Hier vind je inspiratie voor workshops

4 – Een avontuur(tje)

 Ik bedoel natuurlijk een microavontuur, of iets groters als je wilt. Iets nieuws, onverwachts en uitdagends. Verras een ander en neem hem of haar mee op – bijvoorbeeld – een avontuurlijk wandelweekend. Eigenlijk geef je de ander dan niet alleen avontuur cadeau, maar ook aandacht en tijd. Hier vind je allerlei ideeën.

5 – avontuurlijk eten

Steun de locals als het weer kan, de Surinaamse restaurant om de hoek, het kleine koffietentje, maar ook de online kookworkshop. In de laatste podcast heeft Stephanie Panders het over haar ontdekkingsreis naar allerlei lokale producten. En wat dacht je van buitenkoken nu het weer lekker koud wordt?

Groene wissel Maastricht

6 – Tips van Zero waste Nederland

Mocht je het nog niet weten? Via een vriend kreeg ik deze tip voor cadeau’s van ZeroWasteNederland met nog meer goede ideeen. Die thermoskan gaat deze zomer mee naar in de rugzak..

 

AVONTUURLIJK LEVEN

Brigitte Ars