web analytics

Boek: Weekendjes ‘De Paden Op’ op de LAW’s

Met het boek ‘De Paden Op. Wandelweekenden over alle 23 Lange-Afstand-Wandelpaden’ kun je handig een avontuurlijke en actieve minivakantie plannen op de mooiste wandelroutes van ons land.

ideeën voor avontuurlijke wandelweekenden

Steeds vaker heb ik het avontuur de afgelopen jaren dichtbij gezocht, net als iedereen om me heen. Natuurlijk heeft dat alles te maken met het (hopelijk afgesloten) coronatijdperk, dat ons dwong ons mooie land te herontdekken. Maar ook met het idee dat je voor avontuur überhaupt niet ver weg hoeft te gaan.

Dan is het fijn als er een toegankelijk boek zoals dit bestaat: ‘De Paden Op. Wandelweekenden over alle 23 Lange-Afstand-Wandelpaden’ van Lydia Michiels van Kessenich, uitgegeven door Uitgeverij Fjord die al vaker in mijn recensierubriek kwam vanwege de mooie, frisse, avontuurlijke boeken die deze uitgeverij uitbrengt.

Als fervent lange-afstand-wandelaar is dit een boek naar mijn hart: al eerder schreef ik zelf een blog over de mooiste etappes van de LAW’s, maar dat waren dagetappes. In dit nieuwe boek staan 23 kant-en-klare wandelweekenden uitgewerkt, met hotelletje of B&B en al. Dat is fijn: soms heb je gewoon geen zin en tijd om alles van tevoren uit te zoeken. En zo krijg je toch een avontuurlijke minivakantie, waarbij je al een beetje een indruk krijgt van wat je te wachten staat aan de hand van de teksten en mooie foto’s, maar waarbij er toch altijd nog genoeg te ontdekken valt.

 

Duurzame Reizen Lonely Planet Alice goes Wild

Wat zijn Lange-afstand-wandelpaden en hoe bewandel je ze?

Het boek begint met een praktische gids, fijn voor nieuwe LAW-wandelaars maar ook voor doorgewinterde: hoe kom je bij het beginpunt, wat neem je mee? En wat zijn die Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) nu eigenlijk? Eigenlijk dus de 23 mooiste paden die Nederland doorkruisen, van de Trekvogelpad tot het Pieterpad. Met een suggestie van een leuke, karakteristieke B&B of hotel erbij, waar je na de etappes – die 15 tot 25 kilometer lang zijn – graag even neerploft op een lekker bed.

Niet alleen het bekende Pieterpad, Nederlands Kustpad en Trekvogelpad komen aan bod, maar ook minder bekende: het Overijssels Havezatenpad, het Westerborkpad, het Romeinse Limespad, het Groot-Frieslandpad en het Noaberpad. Van die laatste twee had ik zelfs nog nooit gehoord, maar mijn interesse is gewekt. Sommige delen heb ik gelopen, en die zijn inderdaad de moeite waard. Een stuk van het Trekvogelpad rond Hilversum, bijvoorbeeld, het Maarrten van Rossumpad bij Waardenburg en het Pieterpad tussen Venlo en Swalmen, dat door mijn geboorteplaats Reuver loopt.

Dat zijn allemaal bekende paden. Door dit boek is ook mijn nieuwgierigheid gewekt naar etappes van onbekende LAW’s. Een goede reden om met dit boek onder de arm weer een stuk van een Nederlandse trail te lopen.

‘De Paden Op. Wandelweekenden over alle 23 Lange-Afstand-Wandelpaden’ van Lydia Michiels van Kessenich kost 23,50 euro is hier te bestellen, en zo ook leverbaar via je lokale boekhandel.

de reis van de held

Brigitte Ars