web analytics

Bestsellerauteur Robin Stevens leeft op een catamaran:
NLP helpt je het avontuur aan te gaan

Robin Stevens is bestsellerauteur van de boeken ‘De kracht van NLP’ en ‘Verbinding zonder Wifi’, en NLP-trainer. Hij leeft met zijn vriendin op een catamaran, waarmee hij Europa rondvaart. Hij spreekt me vanaf zijn catamaran in Spanje. Een bijzonder inspirerend en leerzaam gesprek.

Robin praat over zijn leven en avonturen op zee. De omslag naar een zeilend leven die hij maakte tijdens de coronatijd. Als auteur en trainer had hij een goed leven, maar hij bedacht dat hij ook iets anders kon doen met zijn leven. Hij verkocht zijn huis, de auto, verbrandde alle schepen achter zich, ‘behalve de schepen!’.

Behalve over zijn avontuurlijk leven aan boord vertelt hij over de relatie tussen NLP en avontuur. Hij legt uit wat NLP is (Neuro linguïstisch programmeren, o.a. bewust te zijn van je automatische piloot – als je je gedachte verandert, verandert je gevoel, je gedrag en vervolgens je leven) en hoe dit bij uitstek geschikt is om avontuurlijker te gaan leven, doordat je patronen gaat doorbreken. “Ga het avontuur aan, ga je hart volgen en doe waar je blij van wordt”, zegt hij als NLP trainer tegen anderen, en veel klanten van hem hebben daarmee een nieuwe koers in hun leven ingezet.

Wat betekent avontuur voor Robin? Hoe heeft NLP hem zelf geholpen? Wat raadt hij andere mensen aan die om avontuurlijker te leven? Wat zijn Robins toekomstplannen, gaan ze langdurig zeilen? En waar gaat zijn komende boek over? Heeft Robin nog ideeën om ook ons werk avontuurlijker te maken? “Misschien moet je eerst denken: hoe wil ik leven, en zoek je daar een bedrijf bij dat bij je past.”

Meer informatie over zijn werk vind je op zijn webpagina, en volg Robin Stevens zeker ook op LinkedIn, waar hij inspirerende berichten post.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Anke van Delden - Zo krijg je humor en avontuur in je dagelijks leven