web analytics

Reizen mannen anders dan vrouwen?
Een gesprek met Reismannen-blogger Martijn Smeenge

Reizen mannen anders dan vrouwen? Ja en nee, vindt Martijn Smeenge, een van de negen bloggers van De Reismannen, een blog voor en door mannen. De Reismannen begonnen hun blog als reactie op de stroom van de reisblogs van jonge meiden die vooral zouden gaan over leuke koffietentje en restaurantje. Voor reislustige kerels, al vinden vrouwen het ook leuk om te lezen vanwege het mannenperspectief, de humor en het cynisme. Bovendien brengen deze bereisde mannen niet alleen een mooi-weer- verhaal, ze kennen elkaar van Vrijetijdswetenschappen, en dan weet je van wanten. Martijn is bovendien docent aan de Academie voor Toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Waarin verschilt een mannenweekend van een vrouwenweekend en waarom is een zogeheten ‘VIS’ daar handig in? En waarom lijken mannen en vrouwen qua reisgedrag meer op elkaar dan deze reismannen in eerste instantie zal vermoeden. Martijn vertelt ook nog waarom hij helemaal losgaat op eilanden, en verklapt geheimen van noordelijk landen en plekken als het mytische Spitsbergen.

Ben je vrouwelijke luisteraar? Geen man overboord, ook voor jou is dit zeker ook een interessant gesprek!

Deze podcast is een samenwerking van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor en oprichter van Alice Goes Wild.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte