web analytics

avontuur

 

Avontuurlijk leven in tijden van lockdown: de ultieme ideeënlijst.

Wie verzandt in sleur en somberheid staat stil. Avontuur – juist ook microavontuur – houdt je fris, veerkrachtig, vrolijk en zorgt voor persoonlijk groei. Ga het avontuur dus aan, ook nu we worden gemaand om thuis te blijven zijn er nog mogelijkheden. Hier het ultieme overzicht met ideeën voor de komende tijd.

1 – ga op microavontuur

Microavonturen, we kennen ze inmiddels wel: een kort avontuur, dichtbij. Een microavontuur houdt je altijd kwiek. Lees hier het artikel over microavontuur in eigen land. Over de tocht naar mini-eiland Pampus (ook open in november) lees je hier nog een uitgebreid verhaal. Je kunt ook nog het boekje van Alice Goes Wild ‘De 40 leukste microavonturen in Nederland. Mini-gids voor ontdekkingsreisjes in eigen land’ hier gratis downloaden.

Ook op de inspirerende site van Honeyguide vind je leuke ideeën voor belevenissen en verborgen parels in Nederland. En wat dacht je van herfst- of winterkamperen in de tuin van een boer via Campspace

Avontuurlijke leven

2 – Avonturen vanuit huis

Doe een avontuur vanuit huis met een ‘Online Experience’. Leer koken van een Sri-Lankese kok of maak een virtuele tour door Berlijn. En ook dit artikel geeft je 10 ideeën voor avonturen veilig thuis. Verder kun je een thuischallenge organiseren met allemaal experiences die je uit de comfortzone halen, hoe klein ook. In het voorjaar heb ik hem zelf gedaan. Hier valt de thuischallenge nog altijd gratis te downloaden. Leuk met een groep vriendinnen?  

3 – Bekijk een stad op een andere manier

Al eerder schreef ik verschillende blogs over hoe je steden als Amsterdam, Maastricht, Breda en Nijmegen op een andere, alternatieve en avontuurlijke manier kunt beleven, met veel tips voor fietsen en wandelen. Een manier die zeker nu veel veiliger is.

Stadspaden lopen is een andere manier om een stad te ontdekken. Hier lees je een blog hierover.

4 – doe een bezinnings- of rondwandeling (of een andere)

Er verschijnen steeds meer ‘wandelingen met inhoud’, ofwel bezinningspaden, zoals het Pad van de Vrijheid en de Walk of Wisdom. Hier vind je mooiste en interessantste.

Maak je liever een avontuurlijk rondwandeling? Dan lees je hier over de 12 avontuurlijkste rondwandelingen door heel Nederland.

Of schaf het boek Buitenluchtleven aan: een overzicht met van de mooiste wandelingen in Nederland, met prachtige fotografie.

 

Groene wissel Maastricht

5 – Zoek de wildernis op

Hoewel echte wildernis in Nederland niet bestaat, zijn er plekken die nog wel ‘wild’ te noemen zijn. In dit artikel vind je de zeven wildste plekken van Nederland, van Tiengemeten tot de Boschplaat, met ideeën voor tochten en manieren om het avontuur te beleven. Combineer het meteen met nature journaling en je tocht is geslaagd.

 

AVONTUURLIJK LEVEN

6 – volg een Avontuurlijke workshop

Een verrassende, inspirerende workshop voelt als een microavontuur, zeker als deze buiten gehouden wordt. Deze workshops zijn de avontuurlijkste. Lees ook over mijn persoonlijk avontuur over Japans bosbaden, Shinrin Yoku.

Brigitte Ars