web analytics

Avontuurlijk leven en werken
met Esther Jacobs, de ’No Excuses lady’

Avontuurlijk leven en werken, Esther Jacobs is de personificatie van. Ooit werd ze ‘ontslagen’ uit Nederland maar ze greep de kans om fulltime digital nomad te worden. Ze noemt zichzelf de ‘no excuses lady’ en helpt anderen ook om hun droom waar te maken. Ooit zetten ze bij de komst van de euro een grote muntenactie op waarmee ze 16 miljoen euro voor het goede doel wist op te halen en geridderd werd, maar het bekendst werd ze misschien wel door haar deelname aan Expeditie Robinson. Ik spreek haar via Zoom in haar tijdelijke woonplaats in Curacao.

Een van haar mooiste uitspraken: “Het open staan voor andersheid is een belangrijke waarde die ik uitdraag. Niet iedereen is hetzelfde, niet iedereen leeft hetzelfde, niet iedereen werkt hetzelfde. Zeker in deze tijd van technologie is alles mogelijk, en een stuk makkelijker dan gedacht, en er zijn een heleboel mogelijkheden waar wij nog niet over na hebben gedacht, maar waar misschien iemand anders over na aan het denken is.”

In de podcast geeft ze veel tips en inspiratie voor avontuurlijk leven en werken. Hoe komt ze aan inspiratie? Waarom is ze het niet eens met de middelmatigheid in de maatschappij? Hoe verdient ze haar inkomen? Kun je locatieonafhankelijk leven, en kan dat ook als je een partner hebt? En hoe zit het met kinderen? En wat heeft ze geleerd van het survival tv-programma Expeditie Robinson? Hoe volg je je droom, ook qua werk? En hoe belangrijk is zichtbaarheid als je ook je droom aanpakt?

Je volgt Esther via haar website en via Instagram

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences. In mei verschijnt haar boek: ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ bij uitgeverij Querido.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet!

Brigitte

Podcast 600 x 400px website