web analytics

Religie- en pelgrimage-expert
Mariëtte van Beek
leeft ‘on the road’

Felix van Hoften schreef het boek ‘De Golven en de kaap. Op avontuur om de wereld te verbeteren’ – een eigen uitgave. Felix zegde zijn comfortabele baan om op de bonnefooi met zijn vriendin te reizen naar o.a. Madagascar, Malawi en Ethiopië, waar ze grote avonturen beleefden, ‘oog in oog’ stonden met een Kalasjnikovs en een schipbreuk meemaakten, maar zich ook verdiepten in het lokale leven en zelfs overwogen in Afrika te blijven wonen, tot ze terug moesten komen. Inmiddels is Felix onderzoeker en docent aan de Hogeschool van Rotterdam waar hij lesgeeft over de betekeniseconomie. 

Mijn interesse werd gewekt door de ondertitel: op avontuur om de wereld te verbeteren, en ik vroeg me af of hem dat gelukt is. We praten over waarom vrijwilligerswerk niet zo’n goed idee is – en soms heel slecht. Wat kun je dan wel bijdragen, als reiziger bijvoorbeeld? Hoe levensveranderend is de reis voor hemzelf geweest? Hoe ervaarde hij levensvreugde en geluk onder de bevolking in de landen die hij bezocht? 

Waarom wilde Felix dit boek schrijven en publiceren, een verhaal dat verder gaat dan een reisverhaal. Hoe ging het schrijfproces, en hoe pakte hij het aan toen hij geen uitgeverij vond? En waarom is het – hoe dan ook – leuk en belangrijk om te schrijven, voor wie maar wil.

Meer over het boek en hoe je het bestelt: De golven en de Kaap.

In de Avontuurlijk Leven podcast komen gewone mensen aan het woord die buitengewone dingen doen – of mensen die je daartoe inspireren. De podcast is een co-productie van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur, zoektocht naar een avontuurlijker leven’ (Uitgeverij Querido), Columbus Travel editor, oprichter van Alice Goes Wild en de Avontuur Academy en docent aan de afdeling toerisme van Breda University of Applied Sciences.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp, of volg ons op Spotify. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte

Podcast 600 x 400px website