web analytics

Ap Dijksterhuis:
Een psychologische lofzang
op avontuurlijk reizen

Verwondering, creativiteit, intuïtie, inspiratie en een open mind. Ap Dijksterhuis, hoogleraar psychologie en auteur, weet al die begrippen te verbinden aan reizen, en dan vooral aan de avontuurlijke variant. Zijn boeken ‘Wie (niet) reist is gek’ en ‘Wegwee’ zijn super interessant om te lezen, juist ook omdat hij als psycholoog alle voordelen van reizen kent. Maar in deze podcast vertelt ook levendig over zijn eigen reiservaringen.

Ap Dijksterhuis vertelt waarom je de verwondering op moet zoeken, waarom een verblijf in een Indiase stad een geweldig opschudmoment is voor je brein – wat zorgt voor inspiratie. Hij vertelt hoe het avontuur voor hem in de keuze van de bestemming zelf ligt, en dat dat ook te maken heeft met leeftijd. Waar krijgen ouderen voldoening van, en waar zijn jongeren naar op zoek? Waarom is avontuurlijk reizen niet voor iedereen weggelegd? Waarom moet reizen volgens hem deel uitmaken van de opvoeding? En waar komt dat heerlijke gevoel dat je echt leeft bij avontuur toch vandaan? Waarom tikt de tijd langzamer als je reist?

Ten slotte werpt hij ook nog zijn psychologische blik op de coronacrisis: Hoe kom je als reis-junkie (waaronder hijzelf) de lockdown door? Welk psychologisch effect van de coronacrisis verwacht hij als we straks weer vrij mogen reizen? En waarom is er voor onze gezondheid misschien juist een noodzaak om weer te koffers te pakken?

Deze podcast is een samenwerking van reismagazine en online travel community Columbus Travel met Alice goes Wild, het platform dat je inspireert een avontuurlijker leven te leiden. Host is Brigitte Ars, Columbus Travel editor en oprichter van Alice Goes Wild.

Vind je deze deze podcast inspirerend? Volg ons of abonneer je dan in je podcastapp. En zou je de link dan ook willen delen met mensen die hem ook interessant kunnen vinden?

Bedankt en avontuurlijke groet! Brigitte