web analytics

Adventure Quest

Zuidoost Zweden

vooraankondiging:
avontuurlijke inspiratie-, coach- en storytellingreis
juni 2023

 

Ja, ik wil op de wachtlijstVragen? Hier kan je direct contact opnemen

Zoek jij het avontuur, maar ook inspiratie?

Ga dan mee op deze unieke women only reis naar Zuidoost-Zweden.

De nieuwe reis wordt gepland in juni 2023. Houdt deze pagina in de gaten voor de update. 

Adventure Quest Zweden is een heus fysiek avontuur: je reist alsof je in een verhaal zit, al eilandhoppend, door te wandelen, kajakken en fietsen, of met lokale (ferry)boten. We vertellen verhalen bij het kampvuur, doen aan outdoorcooking, bosbaden, wildzwemmen en   verhalen schrijven. Maar dat niet alleen: het is tegelijk een innerlijk avontuur, jouw ontdekkingstocht naar een avontuurlijker leven.

Tijdens deze unieke beleving ontdekt je eigen heldenreis, je droom, wat je weerhoudt en hoe je de sprong maakt. En hoe je van je leven een avontuur maakt. De reis wordt begeleid door Brigitte Ars, auteur van het boek ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven’. Ze is oprichter van Alice goes Wild, host van de Avontuurlijk Leven podcast, maar ook gecertificeerd narratief (verhalend) coach, bosbadgids en schrijfcoach bij Schrijven Online. Al deze avontuurlijke elementen komen terug in de reis.

Met een kleine groep gaan we dwars door de natuur en komen we langs gehuchten en dorpen met authentieke Zweedse houten huisjes (foto’s en dagbeschrijving onderaan). Tijdens dit slow adventure slapen in bijzondere accommodaties, zoals een oud boothuis, en komen op een eiland waar verder weinig toeristen komen en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. We struinen langs stille meren waar we kunnen wildzwemmen en maken kampvuurtjes.
Het is een heerlijke oefening om uit de comfortzone te gaan, elkaar te leren kennen, te inspireren en geïnspireerd te worden.

Ontdek onderweg de enorme transformerende kracht van avontuur en de vele ‘schatten’ die het je kan geven – van zelfvertrouwen, veerkracht, tot wijsheid en heling. En ook het fysieke levert avontuur je veel op en kom je als herboren thuis.

De reis is – behalve een geweldig avontuur – bedoeld om je te verrijken en te ‘vernieuwen’ en te (her) ontdekken,
en je nieuwe of unieke verhaal te laten vinden. Als je terugkomt sta je meer in je kracht door je innerlijke avonturier terug te vinden, weet je je leven avontuurlijker in te vullen.

Voor de reis kun je een gesprek aanvragen met reisgids- en begeleider Brigitte Ars.

Tijdens de reis wordt gebruik gemaakt van storytelling, narratieve technieken, creatieve (schrijf)sessies en spiegeling van de natuur als shinrin yoku techniek. We maken ook gebruik van de kracht van de groep. Tijdens de reis zijn dan ook momenten ingebouwd voor ‘kampvuurgesprekken’ en workshops. En je ervaart de stilte van de natuur.

Voor de reis ontvang je bovendien een gesigneerd exemplaar ‘Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijk leven’ van Brigitte Ars dat 17 mei verschijnt.

Alleen reizen is geen probleem en wordt zelfs aangemoedigd. Het avontuur zit hem immers ook in de ontmoeting.

Wat kan je verwachten?

W

Jouw persoonlijke ontdekkingsreis naar je eigen innerlijke avonturier, meer avontuur in je leven én/of een nieuwe koers. De reis wordt begeleid door de meest vooraanstaande avontuur en avontuurlijk leven expert van Nederland, Brigitte Ars, auteur van 'Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven' (mei 2022, Uitgeverij Querido). Ze is tevens narratief coach, trainer en ervaren reisbegeleider. Vooraf krijg je een online gesprek. Dit traject heeft normaal een waarde van 1650 euro.

W

Een uniek avontuur: Zes dagen wandelen, fietsen en kajakken dwars door het prachtige Oost-Zweden, ten zuiden van Stockholm, het droogste deel van Zweden (muggenvrij) deels begeleid door een Nederlandse lokale gids. Verblijf in authentieke accommodaties (op basis van 2-persoonskamer).

W

Inclusief workshops over de heldenreis, avontuurlijk schrijven en shinrin yoku en veel tijd voor persoonlijke aandacht.

W

Bagage wordt vervoerd.

W

Ervaar de transformerende kracht van avontuur en doorloop je eigen 'heldenreis'.

W

Een gesigneerd exemplaar van 'Waar is het avontuur? Zoektocht naar een avontuurlijker leven' van Brigitte Ars

W

Women only.

W

Vanaf Stockholm, mogelijkheid op langer te blijven.

Beschrijving van dag tot dag

Dag 1, vrijdag 9 september
16.30 start in Stockholm op Stromkajen, we nemen de ferry richting Dalarö. We slapen in een mooi authentiek houten boothuis, Vandrarhemmet Lodsen. In de avond maken we een korte verkenningstocht.

Dag 2, zaterdag 10 september
In Dalarö gaan we ons het kajakken eigen maken. Het gebrek aan golven en de beschutting van de eilanden maakt het water in de Oostzee, en Dalarö in het bijzonder, uitermate geschikt om te kajakken voor zowel beginners als gevorderden. We krijgen eerst een uitgebreide kajakinstructie. Bij ideaal weer peddelen en zwemmen we wat en eten dan lunch op een klein eilandje voordat we terugpeddelen.

Dag 3, zondag 11 september
We nemen de ferry naar Örno. Eenmaal van de ferry, wordt onze bagage opgehaald en naar de B&B gebracht Wij vervolgen onze weg lopend. Een wandeling van ca. 12 km ( 4 uur lopen) brengt ons naar de B&B. Lunch eten we ergens onderweg op, een prachtige plek in de natuur.

Sundby Gard, een prachtige oude lodge, is een van de best bewaarde houten huizen van de gemeente Haninge. Het staat ook bekend als een van de spookhuizen in de provincie Södermanland en er zijn veel spannende verhalen over Sundby. In de middag is er ook een schrijfworkshop. Er zijn ook fietsen te huur.

Dag 4, maandag 12 september
Verblijf in Sundby Gard, wandelen door het natuurreservaat, zwemmen en kampvuur.

Wandelen met de lokale gids van het eiland. Ze kent het eiland op haar duimpje. Ze runt het museum op he eiland, en kan ook alles vertellen over de interessante historie van het eiland tijdens het wandelen.

Dag 5, dinsdag 13 september
We nemen de boot naar Utö en checken in bij Vandrahemmet (hostel) Skärgården op het eiland Utö. Dit hostel bestaat al sinds het begin van de 19de eeuw. Het gebouw is een herinnering aan oude glorieuze tijden dat de jetset van Stockholm op Utö verbleef.

Hierna gaan we de prachtige natuur ontdekken van het eiland Utö. In tegenstelling tot de drukke haven is de wandeling een wereld van verschil en deze wandeling wordt door velen beschouwd als een van de fijnste wandelingen op een eiland. De soms best stijle wandeling is zeer afwisselend en brengt ons langs kliffen, verlaten zandstrandjes, mooie stukjes bos en kleine prehistorische waterpoeltjes.

’s Avonds is er een outdoor cooking sessie.

Dag 6, woensdag 14 september
Op deze dag fietsen we naar Alö, een heel pittoresk eilandje alwaar we te voet het eilandje verder gaan verkennen. Alö is verbonden met Utö door een kleine brug dus we kunnen Alö per fiets bereiken maar er zijn wat kleine klimmetjes onderweg. Eventueel kun je even afstappen en lopen terwijl je de schitterende omgeving in je opneemt. Ook op Alö is er weer een heel afwisselend uitzicht en kunnen we ons weer laten verrassen door wat er achter de volgende bocht ligt. Na de wandeling halen we onze fiets weer op, die we hebben geparkeerd bij een prachtig gelegen seizoen restaurant dat voelt alsof het aan het einde van de wereld ligt. Daarna fietsen we weer terug naar Utö voor de laatste overnachting.

Dag 7, donderdag 15 september
Na het ontbijt is er een korte transfer naar Alö, vanwaar we de eerste ferry naar het vasteland en reizen terug naar Stockholm centraal. Vanaf Stockholm centraal kun je de bus of trein terugpakken naar Arlanda vliegveld.

9 t/m 15 sept. '22

7 dagen

Avontuur & Persoonlijke ontwikkeling

Max 8 pers.

1495

Jouw gids

Brigitte Ars is avontuur-expert en academic adventurer, gepassioneerd auteur ‘Waar is het avontuur. Zoektocht naar een avontuurlijker leven.” (mei 2022) en andere boeken. Ze is oprichter van Alice goes Wild, het platform voor avontuurlijk leven, en host van de Avontuurlijk Leven podcast. Naast gecertificeerd narratief coach is ze gecertificeerd shinrin yoku (bosbaden) gids en schrijfcoach bij Schrijven Online, en werkt daarnaast parttime aan de afdeling toerisme op Breda University of Applied Sciences.

De reis is georganiseerd door Elsbeth Wissink van de reisorganisatie Swedish Trails. Ze woont in deze streek, als lokale gids kent ze de mooiste en meest bijzondere plekjes en ziet dit gebied in Zweden als een van de ‘best kept secrets’. Ze is bovenal iemand die vrouwen graag de kracht van de Zweedse natuur wil laten zien. We gaan haar zeker ook ontmoeten deze week.