Mini-Avonturen in je dagelijks leven

30 Adventure Challenges voor thuis: doe mee!

Doe mee aan de 21-daagse Adventure Challenge voor thuis: mini-avonturen voor in huis. Deze Challenge kun je vanaf woensdag 1 april 21 dagen meedoen en/of volgen op Instagram en Facebook (en doe gerust mee!), en anders kun je zelf instappen. Het is niet zomaar een leuke Challenge, dat past niet in deze tijd, maar een bijzondere. Hieronder lees je er meer over, en waarom Challenges zo fijn zijn. Hier kun je alvast – gratis – 30 Adventure Challenges downloaden. 

in het dagelijks leven houden vast aan routines, ook in deze moeilijke tijd. We eten hetzelfde eten, luisteren naar dezelfde muziek, en verliezen ons gevoel voor spontaniteit en nieuwigheid. Prima, nu hebben we misschien meer tijd om uitgebreider te koken, te tuinieren en de kast op te ruimen. Maar soms is het dan goed (zie ook artikel veerkracht) eens wat uit de comfort zone te gaan en kleine uitdagingen aan te gaan: Challenges. Deze 21-day Adventure Challenge biedt  afleiding van de zware realiteit en laat je groeien, plezier hebben en positief verrassen. Je gaat geen groot avontuur aan, maar mini-avonturen in je eigen huis.

Met deze challenges voor thuis kun je: 

  • Je wereld vergroten
  • Iets doen voor de maatschappij en anderen
  • Jezelf persoonlijk ontwikkelen
  • Ontdekken dat avontuur vooral in jezelf zit
  • Afleiding en plezier zoeken
  • Nog meer verbinden met anderen, hoe lastig dat nu ook is

Voorbeelden van Adventure challenges

Voorbeelden van Adventure Challenges: een heel bijzonder recept maken, een virtueel bezoek aan een buitenlands museum brengen, je inleven in een dier, een praatje maken met een vreemde op afstand. Je kunt een lijst mét uitleg van 30 originele Adventure Challenges hier gratis downloaden. Je kunt ze natuurlijk nog meer aanpassen naar je eigen situatie en wens, en er is ook plek om nieuwe Adventure Challenges toe te voegen.

Wat zijn de voordelen van Adventure challenges? 

 * Je (her)ontdekt de avonturier in jezelf

* Een challenge zorgt ervoor dat avontuur een keuze van iedere dag wordt. Het automatiseert je denken in die richting.

* Je leert dingen op een andere manier bekijken omdat je daartoe wordt uitgedaagd. “De echte ontdekkingsreis bestaat niet uit het ontdekken van nieuwe plekken, maar met een nieuwe blik kijken”, luidt een bekende uitspraak van filosoof Marcel Proust.

* Je leert je omgeving met meer diepgang bekijken. 

* Je leert je sterktes en zwakten kennen. 

* Je krijgt nieuwe kennis en vaardigheden, omdat je iets nieuws doet. 

* Je zelfvertrouwen groeit van challenges. Iets nieuws doen is namelijk altijd positief.

* Het is superleuk en vaak ook gezellig om met anderen te doen

* Het helpt in je persoonlijke en professionele groei en ontwikkeling

Gewoon doen dus! En…ik ben heel benieuwd naar jouw ideeën voor Adventure Challenges, voor volgend jaar misschien?

Brigitte Ars