web analytics

12 ideeën om avontuurlijk te eten

Hoe maak je van je maaltijd een avontuur? Lekker zelf aan de slag met koken of eten bereiden, of juist avontuurlijker eten via een van de nieuwe concepten die tijdens dit omdenk-jaar zijn ontstaan.

 

Hoe moeilijk restaurants het ook hebben, als iets duidelijk is geworden is dat dit de tijd is voor creativiteit en mooie nieuwe (eet)concepten. En om eens lekker zelf avontuurlijk aan de slag te gaan met koken en eten. Hier vind je de avontuurlijkste ideeën – voor nu en straks, goedkoop en wat duurder.

1 -Picknicken met lokale producten in de natuur

Haal je eten bij een lokaal restaurant, of maak een picknickmand met lokale producten, en neem dit mee naar het park, een open plek in het bos, de oever van een meertje, rivier of strand.

2 – Het Smakenrad

Nu gesloten, maar hopelijk deze zomer weer open: het smakenrad in Amsterdam, Groningen, Den Bosch. Eten in een reuzenrad, hopen dat je maag niet omdraait!

.

3 – Multiculti markten

Probeer eens iets wat je normaal nooit zou proeven, bijvoorbeeld bij de foodhall in de stad, of ga eens eten bij dat bijzondere, kleine Ethiopisch of Iraanse restaurantje dat meestal op een niet zo voor de hand liggende plek ligt.

4 – Eten in de rijdende tram

De microavontuur-versie van de Orient Express: eten in de tram! In Den Haag heb je de Hoftrammm, in Rotterdam de  Rottertram.

5 – Outdoor cooking

Outdoor cooking ziet er alleen al fantastisch uit.  Wie avontuurlijk wil leren koken kan tegenwoordig op veel plekken terecht zoals bij Het Buitenof bij de Kampvuurkok in SliedrechtEven googelen.

6 – Offroad Catering; lange tafels in het gras 

Wat een geweldig concept: offroadcatering, lange tafels in het gras. Buiten de gebaande paden en verharde wegen, maar altijd in een prachtige setting op een bijzondere plek. Een BBQ in een stoere houthakkers-stijl, een winterse feest met echte sneeuw (gegarandeerd), of de inmiddels welbekende vintage chique Lange Tafels. Als dat geen diner-avontuur is! 

avontuurlijk eten
avontuurlijk eten
avontuurlijk eten

7 – Buitenbeentjes Brouwsel 

Soms ga ik naar de biologische winkel en haal ik wat gekke groenten en ingrediënten die ik niet of amper ken en waarvan ik denk dat ze bij elkaar passen. Daar probeer ik dan iets lekkers van de maken. Heerlijk, zo’n geinproviseerde buitenbeenjes maaltijd. En anders wel gewoon interessant.

8 – Vuurtoreneiland 

Eten bij Vuurtoreneiland is een avontuurlijke minivakantie, belooft de site. Het avontuur begint al bij het fameuze Lloyd hotel waar je met het historische IJveer naar het eiland vaart. Vuurtoreneiland is een uniek stukje natuur in eigen stad. In een ruig landschap vind je loslopende dieren, zeldzame flora, een vervallen fort en Amsterdams’ enige vuurtoren. Gelegen in het Markermeer bij Durgerdam, is Vuurtoreneiland alleen per schip te bereiken

 

9 – online Kookworkshop 

Online kun je de leukste kookworkshops uit de hele wereld doen, van pasta maken met een Italiaanse mama tot Srilankese curieus, onder andere bij Airbnb experiences en WithLocals.

10 – Eten in een luchtballon 

Wil je je maaltijd tot op grote hoogte tillen? Dit kan op diverse plekken, bijvoorbeeld in Breda.  Ook Angelique Schmeick houdt CuliAir ballontochten, kijk even op deze pagina. Onlangs verscheen het verhaal van deze topkok nog uitgebreid in de Volkskrant.

11 -Een culinair onderonsje met een topkok

Onlangs las ik over een vrouw die het beu was om ‘elke dag dezelfde grijze pap’ te eten. En dat ze vond dat haar behoefte om dingen mee te maken, te ervaren, te ontdekken nu weinig ruimte krijgt. In haar zoektocht naar inspiratie, prikkels en cretiviteit vroeg ze chefkok Teun de Vries van culinair-onderonsje om te komen koken. Iets anders proeven, met bijzondere ingrediënten die je zelf niet zo snel zou gebruiken. Het was ge-wel-dig, schreef ze. Ze voelde zich verwend en geïnspireerd, alsof ze op reis was geweest. Met een gevoel van blijdschap dat nog dagen bleef hangen.

12 – Slapen in een zeeuwse kerk en dan mosselen rapen en eten

Een tip van vriend Jerrol: Slapen in het geweldige B&B kerkje St. Anna, en dan ook een tocht boeken waarbij je mosselen gaat rapen op de oneindige Zeeuwse stranden. En opeten natuurlijk. kijk hier voor meer informatie.

Heb je zelf tips? Laat ze hieronder achter!

.